Ca 10 st Pannkakor.
Ingredienser
50 g smör
3 st ägg
2,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl, (300 g)
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk strösocker
Tillbehör
2 dl crème fraiche
färska bär, t ex jordgubbar
lönnsirap
Tillagning
Pannkakorna blir tyngre och godare än vanliga pannkakor.
1. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda med ägg och mjölk.
2. Blanda alla torra ingredienser.
Häll ner dem i äggsmeten och vispa till en slät smet, låt vila ca 10 min.
3. Stek pannkakorna i smör, gärna ett par åt gången på medelstark värme.
När du börjar se bubblor på ovansidan är det dags att vända.
Det går även bra att steka dem i plättlagg, då håller de formen bättre.
4. Håll pannkakorna varma i ugn tills alla är färdigstekta.
5. Vispa crème fraichen med elvisp tills den blir fluffig.
Servera pannkakorna med vispad crème fraiche och jordgubbar.