Färgmagi

VITT: Symboliserar gudomlighet och livskraft. Isaac Newton bevisade på 1600-talet att vitt innehåller alla regnbågens färger genom att låta en ljusstråle lysa genom ett prisma. Men redan 2000 år tidigare hävdade den grekiske filosofen Pythagoras att vitt innehåller alla färger och alla ljud. I magin representerar det vita ljuset livskraft och obegränsad energi och kan hjälpa dig när du ska ge dig i kast med något nytt. Klä dig i vitt eller bär med dig vita föremål för att få energi, bli klarsynt och få bra idéer när du ska träda in i det okända. Vitt förknippas med solen.

SVART: Symboliserar inte bara döden utan också pånyttfödelsen. Denna föreställning går tillbaka till det gamla Egypten, där Nilens årliga översvämningar bar med sig svart slam som gav landet nytt liv. Därför ansågs svarta katter vara speciellt heliga i Egypten. I magin representerar den svarta färgen en avslutning som samtidigt bär på fröet till något nytt. Klä dig i svart eller bär med dig svarta föremål för att lägga det förflutna bakom dig och träda in i framtiden. Den svarta färgen förknippas med Saturnus.

RÖTT: Är en magisk färg i många traditioner och symboliserar blodet eller livets essens. Vikingarna ristade sina runor i rött och i Kina flätade visa män in röda trådar i sina hårpiskor för att skydda sig mot onda makter. I magin symboliserar den röda färgen makt, fyskisk energi och beslutsamhet. Klä dig i rött eller bär med dig röda föremål för att få mod när du stöter på motstånd eller ska förändra svåra situationer. Den röda färgen förknippas med stridigheter eftersom planeten Mars har ett dämpat rött sken.

ORANGE: Är ännu en färg som förknippas med solen och jordens överflöd av frukter. Ett apelsinträd ger rikliga skördar varje år och brudar bär traditionellt vita apelsinblommor som fruktsamhets symboler. Därför är orange fruktsamhetens, hälsans och glädjens färg. I magin kan du använda den orange färgen för fruktsamhet, vare sig du vill ha barn eller lyckas med ett projekt, eller för att uppnå personlig lycka.

GULT: Är enligt traditionen sinnets och kommunikationens färg och har ibland förknippats med svartsjuka och svek. Austialiska urinvånare målar sina kroppar med gul ockra vid begravingscermonier. I magin symboliserar den gula färgen intellektulla bedrifter, inlärning och resor. Klä dig i gult eller bär med dig gula föremål när du står inför en mental utmaning, när du behöver uttrycka dig klart och tydligt eller när du ska flytta. Den gula färgen förknippas med planeten Merkurius, och är uppkallad efter de romerska gudarnas bevingade budbärare som färdades mellan dimensionerna och även var helandets, lånegivarnas och tjuvarnas gud. Därför är gult också förknippat med skarpsinne och affärsknep.

GRÖNT: Är den romerska kärleksgudinnan Venus färg och därför också hjärtats, kärlekens och känslornas färg. Eftersom grönt förknippas med trädgårdar och växande har färgen kopplats till pengar i kinesiska och indiska traditioner. Grönt kan ocskå vara en otursfärg, vilket beror på att man förknippade den gröna färgen med älvfolket. Men om du försiktigt blåser iväg maskros- eller tistel frön för att hjälpa älvorna flyga bort så kan du ostraffat klä dig i grönt eller bära med dig gröna föremål. I magin hjälper den gröna färgen dig att hitta en ny kärlek och att utveckla hjärtesaker.

BLÅTT: Är helandets färg och symboliserar också andlighet. I magin är blått den konventionella visdomens och de obegränsade möjligheternas färg som bärs av Oden och andra faders- eller himmelsgudar i norr. Blått kan utvidga gränserna för det möjliga och skapa förtroende. Klä dig i blått eller bär med dig blå föremål för idealism, när du har med byråkrati att göra och när du vill ha rättvisa. Blått är Jupiters färg. Även jorden är blå när man tittar på den utifrån rymden.

PURPURRÖTT: Är den kunliga färgen som bärs av gudomligheter, kejsare, kungar samt präster och den var särskilt helgad åt den egyptsikse guden Osiris. I magin utgör purpurrött en länk till högre dimensioner, en ädel ande och inspiration. Klä dig i purpurrött eller bär med dig purpurrröda föremål när du behöver förlita dig på din inre röst och utveckla din översinnliga förmåga och andliga styrka.

BRUNT: Är jordens och jordandarnas färg. Fyllig, lysande brun representerar rotad kraft och instinktiv visdom. I magin hjälper brunt dig att känna samhörighet med naturen och fungerar som en skyddande kraft. Klä dig i brunt eller bär med dig bruna föremål när det finns risk att andra missleder dig och du behöver stå med fötterna stadigt på jorden.

ROSA: Är en annan av Venus färger som reprensenterar en mer stillsam kärlek och vänlighet. I magin är rosa försoningens och harmonins färg och hjälper dig att sova gott. Klä dig i rosa eller bär med dig rosa föremål när du vill skapa sämja eller återställa din egen inre harmoni.

GRÅTT: Är kompromissernas och anpassningarnas färg. I magin är grått osynlighetens färg och skyddar dig mot psykiska attacker. Klä dig i grått eller bär med dig grå föremål när du vill undvika konfrontationer och bevara hemligheter. Grått är ännu en färg som styrs av Saturnus.

GULD: Är solens färg och den förknippas med solgudar som t ex de gamla egypternas Ra och grekernas Apollo. Den gyllene färgen symboliserar världsliga ting som rikedom och berömmelse och i magin står guld för pengar, ett långt liv och stora ambitioner. Klä dig i gyllene kläder eller bär med dig guldfärgade föremål för att få hjälp att våga sikta högt och förverkliga dina drömmar.

SILVER: Är månens och mångudinnorna Isis och Dianas färg och representerar drömmar, visioner och en längtan efter andlig tillfredsställelse. I magin symboliserar silver din intuition och dina plötsliga insikter, speciellt sådana du får i dina drömmar. Klä dig i silverfärgade kläder eller bär med dig silverfärgade föremål för att locka fram dina inre krafter.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu